UEFA Avrupa Ligi Play-off Turu ilk maçında Beşiktaş, İsviçre'nin Lugano takımıyla deplasmanda karşılaştı. Grupta yer almak için son viraja giren siyah-beyazlılar, öne geçtiği maçta avantajını koruyamayarak 3-3’lük beraberlikle sahadan ayrıldı. Beşiktaş, turu İstanbul’da oynanacak rövanş maçında arayacak.

Beşiktaş Gollerle Başladı, Lugano Direndi

Giovanni van Bronckhorst yönetiminde iyi bir çıkış yakalayan Beşiktaş, Gedson Fernandes’in iki golüyle rakibine üstünlük sağladı. Al-Musrati’nin de skora katkı yaptığı karşılaşmada Beşiktaş, 3-1 öne geçti. Ancak Lugano, sahasında direnç göstererek maçı dengeye getirdi ve 3-3’lük skorla sahadan ayrıldı.

Rövanş Maçı Heyecanı İstanbul’da Yaşanacak

İki takım arasındaki bu zorlu mücadelenin rövanşı, 29 Ağustos’ta İstanbul’da Tüpraş Stadyumu’nda oynanacak. Beşiktaş, grup aşamasına kalmak için sahasında mutlak galibiyet peşinde olacak.

Beşiktaş’ın Sezon Performansı Parlıyor

Beşiktaş, sezon başından bu yana oynadığı üç resmi maçta da galip gelmeyi başardı. Turkcell Süper Kupa’da Galatasaray’ı 5-0 yenerek kupayı müzesine götüren siyah-beyazlılar, Süper Lig’de de Samsunspor’u 2-0, Antalyaspor’u ise 4-2 yenerek dikkat çekti.

Lugano’nun İstikrarsız Grafiği

Lugano, bu sezon oynadığı 9 maçta 5 galibiyet, 3 yenilgi ve 1 beraberlik yaşadı. Avrupa arenasında istikrarsız bir performans sergileyen İsviçre ekibi, dört eleme maçından sadece birini kazanabildi. İsviçre Süper Ligi’nde ise 4 maçın 3’ünü kazandı ve 1 yenilgi aldı.

Beşiktaş Avrupa’da 243. Kez Sahne Aldı

Beşiktaş, Lugano karşısında Avrupa kupalarındaki 243. maçını oynadı. Siyah-beyazlılar, bugüne kadar Avrupa arenasında 91 galibiyet, 48 beraberlik ve 103 yenilgi aldı. Bu süreçte 320 gol atan Beşiktaş, 365 golü de kalesinde gördü. Avrupa’daki tecrübesi, İstanbul’daki rövanş için en önemli avantajı olacak.