ABD'nin Florida eyaletinde, bir doktorun gerçekleştirdiği hatalı ameliyat sonucunda William Bryan adlı hastanın ölümüne yol açtığı öne sürüldü. Aile, doktorun yanlış organı aldığını ve konuyu mahkemeye taşıdıklarını duyurdu.

Florida'da Doktor Hatası: Yanlış Organ Alımıyla Ölüm

The Guardian’ın haberine göre, Florida'da bir doktorun ameliyat sırasında yanlış organı alarak 70 yaşındaki William Bryan’ın hayatını kaybetmesine neden olduğu iddia ediliyor. Bryan'ın ölümüne yol açan hatalı müdahalenin detayları, ailenin avukatı tarafından kamuoyuna açıklandı.

Alabama'dan Florida'ya tatil için gelen William Bryan, sol tarafında ağrı hissetmeye başladıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, Bryan'ın dalağında bir sorun olduğunu belirterek ameliyat önerisinde bulundu. İlk başta tereddüt eden aile, doktorların açıklamaları sonrasında ameliyata onay verdi.

Ameliyat Sırasında Yanlış Organ Alındı

Avukata göre, Dr. Thomas Shaknovsky tarafından gerçekleştirilen 21 Ağustos tarihli ameliyatta, Bryan’ın dalağı yerine karaciğeri alındı. Ameliyat sonrası Bryan'ın ölümüne neden olan hatanın, aslında organın yanlışlıkla alınmasından kaynaklandığı iddia ediliyor.

Önceki Vakalar da Sorunlu

Avukat, Dr. Shaknovsky'nin geçmişte de benzer hatalar yaptığını öne sürdü. 2023 yılında başka bir hastanın böbrek üstü bezinden parça almak yerine pankreasından parça aldığını ve bu olayın gizlice çözüldüğünü belirtti. Bryan ailesinin avukatı, doktorun görevden alınmasını ve adaletin sağlanmasını talep ediyor. Hastane yetkilileri, söz konusu iddialar hakkında detaylı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.