Kuzey Kore'de yaşanan sel felaketi sonrasında, lider Kim Jong Un'un ihmalkarlıkla suçladığı yetkililere karşı sert önlemler aldığı öne sürüldü. Güney Kore basınından gelen iddialara göre, selden etkilenen bölgelerdeki 20-30 yetkili kurşuna dizildi.

SELDEN SONRA İNFAZ İDDİALARI Temmuz sonunda Kuzey Kore’nin kuzeyinde etkili olan sel felaketi, büyük yıkıma ve can kayıplarına neden oldu. Amerikan Bloomberg haber sitesinin Güney Kore'deki TV Chosun'a dayandırdığı habere göre, felakette ihmali olduğu düşünülen yetkililer, Kim Jong Un’un emriyle infaz edildi.

KİM JONG UN'DAN SERT MESAJ Kim Jong Un, felaketin ardından düzenlenen bir acil toplantıda, görevlerini ihmal edenlerin ağır bir şekilde cezalandırılacağını duyurmuştu. Felaketin ardından bölgedeki kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Kim, ihmalkar davranan yetkililere göz yummadı.

FELAKETİN ETKİLERİ Kuzey Kore devlet medyasına göre, sel felaketi 4 binden fazla evin yıkılmasına, yolların ve demiryollarının harap olmasına neden oldu. Ayrıca, sel tarım arazilerini de büyük ölçüde tahrip etti ve binlerce kişiyi evsiz bıraktı.

GÜNEY KORE'DEN YAKIN TAKİP Güney Kore istihbarat birimleri, Kuzey Kore'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini açıkladı. Ancak Güney Kore’nin Birleşme Bakanlığı, iddialar hakkında resmi bir açıklama yapmaktan kaçındı.