Oxford öğretim görevlisi Mike Wooldridge, yapay zekâya kişisel bilgilerin paylaşılmasının doğru olmadığını açıkladı.
Hayatımızın her alanında yer alan yapay zekânın insanlığı yok edeceği konuşulmaya devam ediyor. sözcü.com’un aktardığı bilgiye göre, Oxford öğretim görevlisi Mike Wooldridge yapay zekanın kendini dert ortağı gibi gösterip özel bilgileri ele geçirdiğini dile getiriyor.
Özel bilgilerin paylaşılmaması ve siyasi düşüncelerin açıkça konuşulmamasının akıllıca olacağını söylüyor. Bilgilerin elde edildikten sonra bizleri zor duruma düşürebileceğini, yapay zekâ botlarının gelecek versiyonlarına yardımcı olabileceğimizi sözlerine ekliyor.
Mike Wooldridge yapay zekâ hakkında:
"Empatisi yok. Teknolojinin yaptığı kesinlikle bu değil ve daha da önemlisi, hiçbir zaman hiçbir şey deneyimlemedi. Teknoloji temelde size ne duymak istediğinizi söylemeye çalışmak üzere tasarlandı; yaptığı tam anlamıyla budur." şeklinde konuştu.
Yapay zekâ modellerine bilgileri girdikten sonra geri almanın imkânsız olduğunu vurgulayarak, kullanıcıların sohbet geçmişine bile erişebileceklerini söylüyor. Örneğin ChatGPT, kullanıcıların diğer kullanıcıların sohbet geçmişlerinin bazı kısımlarını görmesine neden olan bir hatayı düzeltmek zorunda kalmıştı.