728x90
6'lı Masa Gelecek Partisi Ev Sahipliğinde Bir Araya Geldiler!

6’lı masanın liderleri dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için Saraçhane’de yapılan miting sonrası ilk defa Gelecek Partisi ev sahipliğinde bir araya geldi. Liderler toplanmadan önce İYİ Parti ve CHP arasında Saraçhane’de yapılan miting nedeniyle tartışma olduğu iddiası konuşuldu. 

 

Gamze Kolcu ve Sarp Sağkal'ın haberine göre; Saraçhane sonrasında ilk kez bir araya gelen liderler dokuz saati aşan görüşmede masaya “aday”ı da yatırdı. 30 Ocak’ta açıklanacak hükümet programına son şekli verilirken parti kurmaylarına değişiklikler için sık sık danışıldı. Liderlerin buluşması öncesi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun artık bu buluşmada cumhurbaşkanı adaylığının konuşulacağını söylemesi ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Bababacan’ın da “6’lı masa beni desteklerse hem seçilebilirim hem de en iyi şekilde yaparım” açıklaması da buluşma öncesi en çok konuşulan başlıklardan biri oldu. 

 

26 Ocak'ta Meral Akşener ev sahipliği yapacak


Yaşanan bu tartışmaların eşliğinde dün Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ev sahipliğinde yapılan zirveye ilk olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Sonrasında sırasıyla Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve SP lideri Temel Karamollaoğlu geldi. Akşener Gelecek Partisi’ne girerken, çevredeki binalarda oturan yurttaşlar alkışlarla ona destek verdi. Liderlerin dokuz saati aşan zirvesinde başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği teklifinden cumhurbaşkanı adaylığına, ortak hükümet programından güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritasına kadar pek çok konu ele alındı. Başörtüsü yasa teklifi konusunda “iktidar samimiyse bu düzenlemeler konusunda muhalefetten gelecek önerilere ön yargısız şekilde yaklaşsın. Uzlaşmayla çıkaralım” ifadesi kullanıldı.