728x90
8 Yaşındaki Narin'den 3 Günlük Kayıp: "Sanki Yer Yarıldı" İfadesi ve Kaybolduğu Yer ile İlgili Üzgün Detay

Merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde saat 17.00 sularında kaybolan Narin Güran'ın ailesi, durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, İtfaiye, jandarma ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi (DÜAK) gönderildi. Arama çalışmaları çerçevesinde jandarmanın "Yel" isimli iz takip köpeği ve helikopter desteği kullanıldı. Yapılan aramalarda Narin'in terliğinin bir teki bulundu; bu detay aileyi ve ekipleri derinden üzdü.

Ailenin Acılı Bekleyişi

Narin'in annesi Yüksel Güran, kaybolduğu günden beri kızından hiçbir haber almadıklarını belirterek, “Kızım Çarşamba günü öğleden sonra camiye gitmek için evden ayrıldı. İlk Kur'an dersine katıldıktan sonra amcasının çocuklarıyla oyun oynamak üzere okulun önüne gitmişti. Ancak, o günden sonra kendisinden bir daha haber alamadık” dedi. Güran, kızının bulunması için tüm Türkiye'ye çağrıda bulunarak, “Lütfen kızımı bulun. O benim her şeyimdir. Siz de bir anne ve babasınız, lütfen yardım edin” şeklinde konuştu.

Baba Arif Güran'ın Açıklamaları ve Yorumları

Baba Arif Güran, kızının camideki ilk dersinin ardından okulun bulunduğu bölgede arkadaşlarıyla oyun oynadığını belirtti. “Saat 15.20 civarında eve döndük. Kızımın diğer arkadaşları eve dönerken, ondan hiçbir haber alamadık. Emniyet ve jandarma ekipleri gece gündüz arama çalışmalarını sürdürüyor. Kızım, sanki yer yarıldı ve içine girdi. Camideki ilk dersiydi ve camimizin inşaatı nedeniyle ilk deneyimiydi” dedi.

Devam Eden Arama Çalışmaları

Gün boyunca jandarma ekipleri köydeki araçları kontrol ederken, bölgede yapılan arama çalışmalarına polis ve diğer arama ekipleri de katıldı. Aramalar, Narin'in en son görüldüğü yer olan okulun önünden genişletilerek devam ediyor.