728x90
Azerbaycan-Ermenistan Görüşmelerinde İlerleme! "Anlaşmanın Yüzde 80'i Tamam"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İtalya'da düzenlenen Ambrosetti Forumu'nda, Azerbaycan ve Ermenistan arasında süren barış görüşmelerinde önemli bir ilerleme sağlandığını belirtti. Aliyev, iki ülkenin barış anlaşması metninin yaklaşık yüzde 80'i üzerinde mutabık kaldığını açıkladı.

"BARIŞ YOLUNDA UMUT VERİCİ GELİŞME"

Aliyev, Ermenistan'la yürütülen barış müzakerelerinin büyük ölçüde olumlu ilerlediğini ve Güney Kafkasya'da kalıcı barışın mümkün olduğunu ifade etti. "Barış anlaşmasının yüzde 80’inde uzlaştık. Müzakerelerin başarılı sonuçlanmasını ve anlaşmanın imzalanmasını bekliyoruz," dedi.

İLİŞKİLERDE YENİ DÖNEM

Aliyev, Azerbaycan'ın 2. Karabağ Savaşı'nda topraklarını geri kazandığını hatırlatarak, barışın bölgede sürdürülebilir istikrarı sağlayacağını vurguladı. Ayrıca, İtalya ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklık düzeyinde olduğunu ve ticaret hacminin 16 milyar doları aştığını belirtti.

ENERJİDE STRATEJİK ORTAKLIK

Azerbaycan'ın Avrupa’nın enerji güvenliğinde kilit bir rol oynadığını dile getiren Aliyev, ülkesinin 10 Avrupa ülkesine doğalgaz tedarik ettiğini söyledi. “AB üyesi 7 ülkeye gaz sağlıyoruz ve 3 ülke ile daha müzakere halindeyiz,” diye ekledi. Avrupa Komisyonu'nun Azerbaycan'ı "güvenilir bir gaz tedarikçisi" olarak tanımladığını da sözlerine ekledi.