728x90
Berat Albayrak’tan Yıllar Sonra İlk Görüntü: “Şeyh Edebali Ziyaretindeyiz”

Berat Albayrak, eski Hazine ve Maliye Bakanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) damadı olarak biliniyor. Bakanlıktan 2020 yılında istifa etmesinin ardından kamuoyundan oldukça uzak bir profil çizmişti. Ancak dün eşi Esra Albayrak ile birlikte Bilecik’te ortaya çıktı. 

Ziyaret edilen mekân, Şeyh Edebali Külliyesi içinde yer alan ve Yeşilay tarafından danışmanlık merkezi olarak kullanılan bir sergi alanıydı. Albayrak ve beraberindekiler, Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer ve Yeşilay Başkanı Muzaffer Tekelioğlu tarafından karşılandı. 

Görüntülerde dikkat çeken anlardan biri, Albayrak’ın “Uzun yolun yolcusuyuz, misafirlerimiz de var. Şeyh Edebali Hazretleri’ni ziyaret etmek istedik” yanıtını vermesi oldu. Bu ifade, gelen teklifleri kibar şekilde geri çevirdiği bir kare olarak değerlendirildi. 

Bu görünüm, Albayrak’ın uzun süredir kamuoyunun karşısına çıkmaması nedeniyle “geri dönüş” şeklinde yorumlandı. Ayrıca, bu tür bir ziyaretin manevi ve yerel bağlamda da farklı anlamlar içerdiğine dair değerlendirmeler yapıldı.