728x90
Bursa Fashion Week 2022 De Muhteşem Defileler

Türk Modasını Uluslararası Platformlara Taşıma konusunda emin adımlar ile yol alan Bursa Fashion Week Ülkemizin Tekstil Merkezi ünvanını taşıyan Bursa Çelik Palas -Atatürk Palas'ta beşincisini gerçekleştirerek Yurt içi ve Yurt dışı katılımcıları ile büyük bir ilgi odağı oldu.

 

Moda günleri kapsamında gerçekleşen Dönüşüm temalı Tasarım yarışması Final Defilesi ve Ödül töreni ile Kazananlar Ödüllerine kavuştu. 180 Başvuru ve ön elemeler neticesinde finale kalan Yarışmacıların Defilesi büyük bir ilgi odağı oldu. Jüri Komite Başkanlığını Üstlenen Uluslararası Moda Dizayneri Sn.Muzaffer Çaha yönetiminde Jüri Komite Üyeliği Görevini Üstlenen Sn. Turgay Kıran, Modacı Sn.Yaşariye Doğan, İş Adamı Sn.Sami Bilge,İş Adamı Sn.Ali Sayın, Sanayici Sn. Mustafa Barutcuoğlu, Türk Sanat Müziğinin Sevilen Solistlerinden Sn. Melihat Gülses, Ressam Modacı Sn. Eda Erdoğan, İş kadını Sn. Evren Erdoğan, iş kadını Sn. Banu Özdağ, Sn. İsmail Sarıcan, İç Mimar Sn. Merve Yılmazer,  Mehmet Güngör gibi her biri branşlarında Saygın Ve Tanınmış kişilerin değerlendirmeleri ile ödüller sahiplerini buldu. Birincilik ödülüne layık görülen Furkan Tuğçe Turgutlu Marmara Üniversitesi ödül sponsoru Elyaf Tekstil Sn. Sami Bilge tarafından bizzat alarak ,İkincilik ödülü Zeynep Duman-Akdeniz Ünv Karkenttexstil-İş Adamı Sn.Ali Sayın ve Üçüncülük Ödülü Dilara Gezer Karaağaç Baem Inş.Sn. Banu Özdağ tarafından ödüllerine kavuşmuş oldular.Bursa Fashion Week-5 Sahne Direktörülüğünü Üstlenen Ünlü Koreograf Sn Asil Çağıl birbirinden güzel koreografileriyle defilelere imza attı. Saç ve Makyaj Görevini Beş yıldır Üstlenen Deneyimli İsim Livza Uyar Benli tarafından gerçekleştirildi. Defilenin ve yarışmanın sunucuğunu ünlü manken, sunucu Yağmur Ayaz yaparken, Zeliha Çal, Açelya Kartal, Gamze Balım, Seviye İkbal Tulgar, Derya Ekşioğlu, Türkan Geyik, Melike Yalnız, Melissa Aslan, Tuğçe Tekin, Rabia Hazır,Sena Küçük,Ellena Plamenac, Yanita Shmidt, Leena Shindondola, Elif Tokgöz ve Albina Detkova gibi ünlü ve taçlı modeller podyuma çıktı. Yurt içi ve Yurtdışın'dan katılan Firmalar Koleksiyonlarını Bursa Fashion Week-5 çatısı altında modaseverler ile buluşturdu. Emelya Houtcoture Defilesi Bulgaristan temsil eden Charlino defileleri büyük ilgi odağı oldu. İran’dan katılan yeni nesil Tasarımcı Faezeh Ahan ve Ebru Kırcalı Defilesi adeta moda şöleni yaşattı.

Sakarya Ferizli Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Moda Tasarım Bölüm Başkanı Sn.Dr.Pınar Çınar ve Moda Tasarım bölümü öğrencileri Kulis görevi alarak Sertifika ile ödüllendirildi. Dünya markalarının konfeksiyon ve Tekstil üretiminin kalbi olan Bursa , Bursa Fashıon Week Türk Modacıların ve markaların ilgi odağı oldu