728x90
Çin, 1,2 Terabit (Tbit) Hızında İnternet Bağlantısı Gerçekleştirdi!

Çin, dünyanın en hızlı internet hızını yakaladı. Çinli telekom operatörü China Mobile, 1,2 terabit (Tbit) hızında bir internet bağlantısı gerçekleştirdi. Bu, şimdiye kadar ölçülen en yüksek internet hızıdır!

 

Çin, dünyanın en hızlı internet hızını yakaladı. Çinli telekom operatörü China Mobile, 1,2 terabit (Tbit) hızında bir internet bağlantısı gerçekleştirdi. Bu, şimdiye kadar ölçülen en yüksek internet hızıdır. Çin saniyede 1,2 terabit hızında veri aktaran dünyanın en hızlı internetini kurdu. 

 Pekin’i güneye bağlayan 3 bin kilometrelik internet ağını Huawei Technologies ve China Mobile kurarak en büyük teknolojik adımı attı.

Bu iki şirket Cernet.com ile anlaşma yaparak 1,2 terabitlik bant genişliğinde dünyanın ilk internetini kurdu. Kullanımı ise temmuz ayında başlayacak. Temmuz ayına kadar çeşitli deneme testlerden geçirilecek. 

 

1 Saniyede 150 Adet 4K Film

 

Çok hızlı olan bu internet ağı, 150 adet 4K filmi bir saniyeden kısa sürede gönderebilmekte. Xinhua Haber Ajansı “Çin’in yerel olarak sahip olduğu kilit teknolojilere dayalı olarak işletildiğini” dile getirdi. 



Etiketler: