Erdoğan: "Engelliler Toplumumuzun Vazgeçilmez Bir Parçasıdır"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Engelsiz Türkiye Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli bireylere yönelik farkındalığın artırılmasının önemine vurgu yaptı.
Konuşmadan Öne Çıkan Başlıklar
Aziz milletim, sevgili engelli kardeşlerim, kıymetli yol ve dava arkadaşlarım, değerli misafirler,
Sizleri en kalbi duygularımla, hasretle ve muhabbetle selamlıyorum. Engelsiz Türkiye Programı vesilesiyle sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 81 ildeki milyonlarca engelliyi temsilen programımıza katılan tüm kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü Tebriği
Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanındaki tüm engelli kardeşlerimin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü şimdiden tebrik ediyorum. Tüm engelli vatandaşlarıma sevgilerimi ve muhabbetlerimi iletiyorum. Birleşmiş Milletler öncülüğünde kabul gören bu özel gün, engellerle ilgili farkındalığın artırılmasına vesile oluyor. Ancak, toplumdaki hassasiyetin gerilemesine izin vermemeliyiz. Engelli bireylerle ilgili ne kadar farkındalık oluşturabilirsek o kadar başarılı olabiliriz.
Toplumsal Farkındalık ve Destek
Sosyal aktiviteler ve kampanyalarla toplumsal bilinci artırarak engelli kardeşlerimize destek vermeliyiz. Bu anlamlı programı düzenleyen AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı’nı tebrik ediyorum.
İnsani Yaklaşım Vurgusu
"İnsan insanın kurdudur" anlayışı yerine "insan insanın yurdudur" yaklaşımını benimsiyoruz. "Türk beklenendir", "Türk yolu gözlenendir" sözleri kuru bir hamaset değil, güçlü bir hakikatin ifadesidir. Türkiye adına, istiklal ve istikbal mücadelesi adına bu çok büyük bir kazanım ve önemli bir referanstır. Bu değerler, parayla elde edilemeyecek bir itibarın göstergesidir.
Tarihten Örnekler
Ecdadımızın engellilere yaklaşımı hep duyarlı ve kapsayıcı olmuştur. Engelliler, askeri ve idari görevlerde yer almış, sosyal hayata katılımları teşvik edilmiştir. Vakıflar, eğitim ve sağlık kurumları aracılığıyla engellilerin topluma kazandırılması sağlanmıştır. 2. Abdülhamid’in 1899’da açtırdığı bir mektep, işitme ve konuşma engellilerin eğitim almasını mümkün kılmıştır.