İBB Operasyonu: Jandarma 14 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı Verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen rüşvet ve suç örgütü soruşturması kapsamında jandarma ekipleri tarafından yeni bir operasyon düzenlendi. Soruşturmanın son aşamasında 13 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gerçekleştirilen operasyon, daha önce tutuklanan İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin ile bağlantılı yürütülen soruşturmanın bir uzantısı olarak başlatıldı. Çetin’in ifadesi ve teknik takip sonucunda elde edilen veriler doğrultusunda, kamu ihalelerinde usulsüzlük, rüşvet ve örgütsel ilişki iddiaları gündeme geldi.
Bu çerçevede toplam 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şu ana kadar 13 kişi yakalanarak gözaltına alındı; bir kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirildi.
Operasyonun, 19 Mart’ta başlatılan ve İBB’ye yönelik yürütülen daha önceki yolsuzluk soruşturmalarının üçüncü dalgası olduğu belirtiliyor. Soruşturmanın ilerleyen günlerde genişleyebileceği, yeni gözaltıların ve tutuklamaların da olabileceği ifade ediliyor.