728x90
Ä°ngiltere'de ÖÄŸretmenler Ve HemÅŸireler Greve Gidiyor!

Ä°ngiltere'de öÄŸretmenlerin baÄŸlı olduÄŸu Ulusal EÄŸitim Sendikası ve hemÅŸirelerin baÄŸlı olduÄŸu Kraliyet HemÅŸire Koleji sendikaları bir süredir devam eden grev dalgasına katılarak bu ayda dahil olmak üzere Åžubat ve Mart'ta greve gideceklerini duyurdu.

 

Milliyet'te yer alan habere göre; Ä°ngiltere'de yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında maaÅŸlarının düÅŸük olduÄŸunu savunan öÄŸretmenler ve hemÅŸireler greve gideceklerini açıkladı. Ülke genelinde bir süredir demiryolu iÅŸçileri, postane çalışanları, otobüs ÅŸoförleri ve hemÅŸirelerin devam ettirdiÄŸi istifa dalgasına katılacaklarını duyuran öÄŸretmen sendikaları grevlerin ÅŸubat ve mart aylarında gerçekleÅŸeceÄŸini söyledi. NEU tarafından yapılan açıklamada, öÄŸretmenlerin ilk grevini yaklaşık 100 bin kamu sektörü çalışanıyla 1 Åžubat'ta yapacağı ifade edilerek, grevlerin ÅŸubat ve mart aylarında toplam 7 gün boyunca gerçekleÅŸeceÄŸi belirtildi.  NEU, öÄŸretmenler için düÅŸük maaşın birçok kiÅŸiyi mesleÄŸi bırakmaya ittiÄŸini söyledi. NEU Genel Sekreterleri Mary Bousted ve Kevin Courtney yayınladıkları ortak bildiride, "Bu grev yalnızca bir maaÅŸ artışı deÄŸil, maaÅŸ kesintilerini de düzeltmekle ilgilidir" dedi.

 

6-7 Åžubat'ta grevi yapacaklar

 

EÄŸitim Bakanı Gillian Keegan, NEU'nun grev kararı almasının "derinden hayal kırıklığı meydana getirdiÄŸini" söyleyerek, "Sendika liderleriyle görüÅŸmeler devam ediyor ve bir sendikanın herhangi bir grev eylemi, öÄŸrencilerin eÄŸitimi ve refahı üzerinde zararlı bir etkiye sahip olacaktır" dedi.
HemÅŸireler ise birkaçı bu haftadan itibaren baÅŸlamak üzere, ÅŸubat ayında da grev yapacaklarını açıkladı. HemÅŸirelerin 6 ve 7 Åžubat'ta yapmayı planladıkları grevin hemÅŸirelerin ÅŸimdiye kadarki en büyük eylemi olacağı belirtildi. 

RCN Genel Sekreteri Pat Cullen yaptığı açıklamada, "HemÅŸirelerin bu hafta ve 3 hafta sonra tekrar greve gidecek olması üzücü. BaÅŸbakan Rishi Sunak müzakere etmek yerine yeniden grev eylemini seçti. Onu ve diÄŸer bakanları NHS'yi kurtarmaya ikna etmek için umutsuz bir çabayla grev yapıyoruz. Hasta bakımı daha önce hiç olmadığı kadar zorluk çekiyor" dedi.