728x90
Isparta'da Şehit Acısı: Yürekleri Dağlayan Ağıtlar

Hakkari'de devam eden Pençe 1-2 Harekatı sırasında kalp krizi geçiren Piyade Binbaşı Osman Ayan, tedavi için kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Şehidin naaşı, Isparta'ya getirildi ve memleketinde büyük bir törenle karşılandı.

Isparta'ya Büyük Bir Üzüntüyle Karşılandı

Hakkari'den askeri uçakla Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na nakledilen Şehit Binbaşı Osman Ayan’ın cenazesi, burada düzenlenen törenle karşılandı. Tören sırasında şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tören mangasının omuzlarında saygıyla taşındı ve cenaze aracına konuldu.

Aile Bireylerinin Derin Acısı

Şehidin eşi Nazan Ayan, annesi Gülümser Ayan ve kız kardeşi Elif Ayan, naaşın uçaktan indirilmesi sırasında derin bir üzüntü yaşadı. Ailenin gözyaşları ve ağıtları, törene katılanları derinden etkiledi. Şehidin 10 aylık ikiz bebekleri Harun ve Gülümser’in varlığı, acıyı daha da artırdı.

Cenaze Töreni ve Katılımcılar

Şehidin cenazesi, Senirkent ilçesine bağlı Gençali köyünde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Cenaze törenine Isparta Valisi Aydın Baruş, MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Kahraman, Eğirdir Dağ Komando Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli ve çok sayıda vatandaş katıldı.