728x90
İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Uzmanlardan 10 il için uyarı!

Bahar havaları geride kaldı ve soğuk havalar ülkemizde yeniden etkisini göstermeye başladı. Herkes uzmanların yapacağı açıklamaları her gün takip etmeye başladı. Meteoroloji Müdürlüğü 10 il için uyardı. Peki İstanbul'da kar ne zaman yağacak? Herkes bu sorunun cevabını merak ediyor. Detaylar haberin devamında..

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen Twitter hesabından İstanbul'da yaşayanların merak ettiği hava durumuyla alakalı son bilgileri yazdı. İstanbul için hava durumu ile ilgili önemli bilgiler veren Şen, "İstanbul'da bugün hava soğuk ve yağmurlu. Sıcaklık 9 derece. Öğlen yağış kesiliyor, yarın hafif yağmurdan sonra hafta sonu dahil yağış yok. Sıcaklık hafta içinde 12-13 dereceyi geçmeyecek. Poyraz bugün akşama kadar kuvvetli esecek. Üşütür iyi giyinmek gerek." ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu sosyal medya paylaşımda "Pazartesi çok soğuk. Salı günü de soğuk. Kar için sinoptik desen oluşmaya başlıyor. İlerleyen günlerde kar takibi heyecanı başlar" ifadelerini kullanmıştı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Öte yandan İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre; Marmara Denizi'nde rüzgâr yarın ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın; Salı akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor." ifadeleri kullanıldı.

SARI UYARI

Meteoroloji'nin sarı uyarı verdiği iller ise İstanbul, Bursa, Aydın, Edirne, İzmir, Manisa, Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ oldu.