728x90
Muharrem İnce: Seçmen yaşını 15'e düşürürsek seçimi birinci turda kazanırım!

 

Memleket Partisi lideri ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Habertürk’ten Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı. Muharrem İnce gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

 

 

İLK TURDA KİMSE KAZANAMAYACAK

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci Tura kalacağını savunan İnce,  " Seçimin ikinci tura kalacağını herkes biliyor. Birinci turu düşünmeyin. İkinci turda kaldığımızda ben mi Kılıçdaroğlu mu kazanır? Bana kalırsa ben daha şanslıyım.Seçmen yaşını 15’e indirirsek ben birinci turda kazanırım.Türkiye’yi HDP‘nin kıskacındaki Kılıçdaroğlu’na ya da uluslararası kıskaçtaki Erdoğan’a terk etmek istemiyorum. İlk turda kimse kazanamayacak. İkinci turda ben kalacağım" ifadelerini kullandı.

 

SECCADE OLAYI KUMPAS MI?

 

"Seccade olayında Kılıçdaroğlu'na kumpas mı kuruldu?" sorusuna İnce, "Aynen. 75 yaşında adam fark etmemiş olabilir. Nasıl partilisin? Orada fark edeceksin. Birbirine kumpas kuran tipler var orada, partisinin kendi evlatlarına. Kılıçdaroğlu’nun son seçimi, genel başkanlık boşta. Herkes birbirini biçiyor. Kendi genel başkanlarına kumpas kurarlar, bunu biliyorum. Nasıl partisiniz siz? Tam Erdoğan’a malzeme veriyorsunuz. Önceden Kur’an’la çıkıyordu, şimdi seccadeyle çıkıyor." yanıtını verdi.

 

CHP, MEMLEKET PARTİSİ VE İYİ PARTİ YAPMALIYDI BUNU

 

" Erdoğan gitmeli diyorum, beceremedi. Erdoğan'ın yerine Erdoğan'ın eski başbakanı mı gelmeli? Davutoğlu mu gelmeli? 15 senesinde bu ülkenin Babacan ve Davutoğlu yok mu? Erdoğan'ın başbakanı olan, şimdi Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak olan Davutoğlu, Babacan mı kurtarır? Ben akla ve bilime inanırım. Ben diyorum ki, Erdoğan da olmaz, eski ortakları da olmaz. Ben masayla işim olmaz dedim. Ben CHP'yle ayrı görüşürdüm. Benim önerim, CHP, İYİ Parti, Memleket Partisi. Üçü yapsın bunu. "

 

ESAD’LA MÜZAKERE,ŞAM’A BÜYÜKELÇİ

 

Ben bu milletin yararına işler getireceğim. Herkes destek verecek, öyle yağma yok. Yabancıya konut satışını durduracağız. 400 bin doları bas, vatandaşlık al, oy kullan. Onun için kiralar artmış. Buna hayır oyu veren milletvekilini millete şikayet ederim. Türkiye'de üretilen araçlardaki ÖTV aracın fiyatının yüzde 50'sini geçemez. Hadi oy verme. Millete şikayet ederim. 100 bin öğretmen atayacağım. Hekimlerin ülkeyi terk etmesinin önüne geçeceğiz. Rektörleri üniversite bileşenleri seçecek. Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı engellilere tahsis edeceğiz. Devlet okullarının niteliğini arttıracağız, özel okullara gitme derdinden kurtulacaksınız. Esad'la müzakere, Şam'a büyükelçi atanacak, mülteciler gönderilecek."