728x90
Operasyonlarda Büyük Başarı: 4 Günde 27 Terörist Etkisiz!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye’de yürütülen operasyonlar hakkında yeni bir açıklama yaptı. Son dört gün içinde gerçekleştirilen operasyonlarda Irak’ın kuzeyinde 27, Suriye’de ise 8 terörist etkisiz hale getirildi. MSB, terörle mücadelenin aralıksız sürdüğünü belirtti.

IRAK’IN KUZEYİNDE SERT DARBE: 27 TERÖRİST ETKİSİZ

2 Eylül 2024’te Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde gerçekleştirilen hava harekatında 20 terörist etkisiz hale getirilirken, ek operasyonlarla Hakurk bölgesinde 7 terörist daha etkisiz hale getirildi. Bakanlık, operasyonların titizlikle sürdüğünü ve terör yuvalarına darbe vurulmaya devam edileceğini açıkladı.

SURİYE’DE 8 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MSB, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde yapılan operasyonlarda da 8 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Teröristlerin tespit edilip hedef alındığı operasyonların bölgedeki istikrarı sağlamaya yönelik sürdürüldüğü belirtildi.

MSB'DEN KARARLILIK MESAJI

MSB açıklamasında, “Kahraman Mehmetçiklerimiz terör örgütlerine geçit vermemeye devam ediyor. Irak ve Suriye’de gerçekleştirilen operasyonlarla teröristlere nefes aldırmıyoruz. Mücadelemiz kararlılıkla sürecek.” ifadelerine yer verildi.