728x90
Sahte Doktor Gündemden Düşmüyor!

Çerkezköy Devlet Hastanesinde kendini çocuk cerrahı olarak tanıtıp, bir yıla yakın süredir hasta muayene edip ameliyatlara giren ve Doktor Ayşem olarak kendini tanıtan Ayşe Özkiraz'ın, Türkiye gündemine oturduktan sonra bugüne kadar kandırdığı isimler bir bir konuşmaya başladı.

 

İngiltere’nin çok okunan tabloid gazeteleri, Özkiraz’ın tutuklanmasını ve açıklamalarını okurlarına duyururken, “Yakalanmadan önce sahte doktor 1 yıl boyunca hastanede çalışmış” başlığıyla aktardı. İngiliz Daily Star gazetesi, “Sahte tıp diploması ve sınav belgeleriyle kandırarak işe giren kadının annesi ise suçun başkasında olduğunu söylüyor” yorumunu yaptı. “Sahte doktor”un tıp bilgisinin yetersiz olması ve geçmişiyle ilgili çelişkili yanıtlar vermesi üzerine hastane çalışanlarının harekete geçtiğini yazan İngiliz medyası annesinin ise kızının “sahte doktor” olmasına inanamadığını aktardı.

 

"Hiç şüphelenmedik"

 

Özkiraz'ın 5 ay boyunca kaldığı yurt sorumlusu ise "Normal bir öğrencinin böyle bir şey yapabileceğini düşünmediğimiz için şüphelenmedik. Arkadaşları söyleyince öğrenci işlerine sorduk, öğrenci olmadığını anlayınca gönderdik" diye konuştu. ATV’ye konuşan anne Semra Arslan, "Benden çok çok özür diledi. Yavrumu görünce rahatladım. 5 gündür ne yapıyor? Yiyor mu, içiyor mu? diye merak ediyordum. Lisede kimya okuyordu. Haftada iki gün Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde staj gördüğünü söylüyordu." dedi.

 

"Kızımın aklanmasını istiyorum"

 

Kendi doğum gününde Çerkezköy Devlet Hastanesine, "Çapa’nın gururu, seni seviyoruz. İyi ki doğdun doktor" yazılı çelenk gönderen Ayşe Özkiraz'ın babası Ali Özkiraz kızının sahte doktor olduğunu medyadan öğrendiği söyleyerek açıklamalarda bulundu. Olayın şaşkınlığını yaşadığını belirten Ali Özkiraz "Kızım ile karşı karşıya gelip konuştuğum yok. Telefonu bile yok bende kızımın. Ağabeyi görüşüyor. Maddi desteklerimizi hiç kesmedik. Fakat benim kızım bu yolları bulamaz. Bu yollara başvuracak şekilde değil. Bu sahte belgeleri, sahte evrakları bu kız nereden bulur. Nasıl buldu? Bunu yönlendirenler var. Ben bunların bulunmasını istiyorum. Kızımın aklanmasını istiyorum. Kızımın da sonuna kadar arkasındayım. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Allah razı olsun. Müfettişleri gönderdi. Bu bir özenti de olabilir. Aile baskısı da. Kızım bunu en başından belli söylüyor. Aile kendini gizlemesin. Kendilerini haklı çıkarmasınlar. Kızımı haksız çıkarmasınlar. Aşırı baskı, korku, şiddet olursa ne yapar? Bu kız baskı altında değilse neden bu yollara başvurdu. Ben bu işe anlam veremiyorum. Bunun altındakiler araştırılıp bulunacak. Bu kızın arkasında kim var? Kimse bunlar çıkacak. Benim kızımın bir suçu yok. Benim kızım aklansın. Orada masum ayağına yatılmasın. Orada benim çocuğumun okula gidip gitmediği hiç mi takip edilmez. Ben bu işlere hiç inanmıyorum. Çocuğumu kurban etmesinler, gerçeği ne ise ortaya çıkarsınlar. Aile baskısı her şeyi yaptırır. Bunu yönlendirenler var. Belki kızım korkusundan söyleyemiyor. Devletimiz güçlü, çözemeyeceği hiç bir şey yok" diye konuştu.