728x90
Seçim Tarihi Belli Oldu! Seçim Ne Zaman Yapılacak?

Seçim tarihi belli oldu. Seçim tarihi gündemden düşmeyen bir konu vatandaş seçimin ne zaman yapılacağı sorusunun cevabını merak ediyordu. Konuyla ilgili Muğla'da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihi hakkında açıklama yaptı. Peki seçim tarihi ne zaman? İşte cevabı haberimizde...

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla’daki konuşmasında, “2023 seçimlerinde iradenize, oyunuza, sandığınıza sıkı sahip çıkmanızı istiyorum. Rahmetli Menderes’in 14 Mayıs 1950’de ‘Yeter Söz Milletindir’ diyerek açtığı yolu 2023’te, ‘Yeter, Söz de Karar da Milletindir!’ diyerek menziline beraber ulaştıracağız” ifadelerini kullanmıştı. Siyasi kulislerde Erdoğan’ın bu sözlerle seçim tarihini 14 Mayıs olarak işaret ettiği şeklinde yorumlanmıştı.

 

14 Mayıs'ta oy kullanılacak

 

MHP lideri Bahçeli’nin “Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim” çıkışı ve bu kararın Meclis tarafından alınması için muhalefete yaptığı çağrı kulisleri yeniden hareketlendirdi. AK Parti kanadında da 7-14 ve 21 Mayıs tarihleri dillendirilirken, en güçlü tarih olarak 14 Mayıs öne çıkıyor. Bu durumda 18 Haziran’da yapılacak seçimler 36 gün öne çekilmiş oluyor. Seçim kararının Meclis tarafından alınması için 360 milletvekilinin oyu gerekiyor. 



Etiketler: