728x90
Selçuk Bayraktar’dan Ä°lham Aliyev Ziyareti!

 

BAYKAR Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Selçuk Bayraktar, Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev ile Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov’u Bakü’de görüÅŸtü.

 

Milliyet’in aktardığına göre, Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev, Türkiye'nin savunma sanayiinde son yıllarda büyük baÅŸarılara imza attığını belirterek, Baykar’ın faaliyetlerinin de bu konuda öncü rol oynadığını vurguladı.

 

Selçuk Bayraktar görüÅŸmede Azerbaycan ve Türkiye kardeÅŸliÄŸini yüksek teknoloji geliÅŸtirme ekosistemleri vasıtasıyla pekiÅŸtirmek amacıyla yeni kurulan Bayraktar Teknoloji Azerbaycan firmasıyla ilgili CumhurbaÅŸkanı Aliyev’e bilgi verdi. Bayraktar Teknoloji Azerbaycan firmasının yapay zekâlı robotik insansız sistemler araÅŸtırma ve geliÅŸtirme, insansız sistem platformları, fabrika seviyesi bakım, insansız sistemler pilotaj, teknisyen ve bakım eÄŸitimleri, saha seviyesi teknik destek, lojistik koordinasyon alanlarında çalışması planlanıyor.

 

Selçuk Bayraktar ziyaretin sonunda Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev’e Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliÅŸtirilen ve Türkiye’nin ilk insansız savaÅŸ uçağı olan Bayraktar Kızılelma’nın maketini hediye etti.