728x90
Sibel Maraşlı Epilasyonun Yanlışlarından Bahsetti

Estetisyen Sibel MaraÅŸlı  kiÅŸisel ve güzellik bakım sektöründe oluÅŸan geliÅŸmeler ile ilgili konuÅŸurken, epilasyon konusundaki son trendler ve epilasyonda yapılan yanlışlardan bahsetti. Estetisyen Sibel MaraÅŸlı son dönemde kiÅŸisel ve güzellik bakım sektöründe oluÅŸan geliÅŸmeler ile ilgili konuÅŸurken, epilasyon konusunda yapılan yanlışları açıkladı.

 

Pandeminin ardından eski ivmesine kavuÅŸan kiÅŸisel güzellik ve bakım sektöründe yoÄŸun talep alan uygulamalardan lazer epilasyonların 2022’yi 569 milyon dolarla kapatması bekleniyor. Epilasyonda en çok, kalıcı ve saÄŸlıklı çözüm sunan buz lazerin raÄŸbet gördüÄŸünü söyleyen Estetisyen Sibel MaraÅŸlı, patentsiz ve kalitesiz güzellik cihazlarının kullanıldığı merkezler hakkında uyarıyor. Son teknolojiyle üretilen cihazlar bireylerin ihtiyaçlarına birebir çözüm sunarken, vücudun tüm bölgelerindeki istenmeyen tüylerin kolaylıkla yok edilmesini saÄŸlayan lazer epilasyonların popülerliÄŸi artıyor. Market Data Forecast’in konuya dair gerçekleÅŸtirdiÄŸi araÅŸtırmaya göre, 2021’de 464 milyon dolar deÄŸerinde olan küresel lazer epilasyon pazarının, bu yılı 569 milyon dolarla kapatacağı öngörülüyor. Pazarın 2027’de kadar %22,64’lük bir büyüme kaydederek 1,5 milyar dolara ulaÅŸması bekleniyor. Kısıtlamalarının ardından ivmesini artıran epilasyon pazarında güzellik merkezlerine taleplerin yükselmesini deÄŸerlendiren Medisense YaÅŸam Merkezi Kurucusu Estetisyen Sibel MaraÅŸlı ise epilasyonda tüketicilerin ihtiyaçlarına ve doÄŸru bilinen yanlışlara ışık tuttu. Tüy almak için geliÅŸtirilen ürün ve cihazların doÄŸru yöntemlerle kullanılmadığı takdirde birçok komplikasyona neden olabileceÄŸini belirten Estetisyen Sibel MaraÅŸlı, “Pandemi döneminde farklı sektörlerden birçok iÅŸletmede olduÄŸu gibi güzellik merkezleri de geçici olarak hizmetlerine ara verdi. Süreç boyunca kiÅŸisel bakımına odaklanma fırsatı yakalayan birçok kiÅŸi, e-ticaret yoluyla satın alınan epilasyon ürünlerini kullansa da kalıcı çözümlere ulaÅŸmak isteyenler kısıtlamaların ardından özellikle buz lazer uygulaması için güzellik merkezlerinin yolunu tuttu. Epilasyon cihazlarının doÄŸru kullanılmadığı sürece olumsuz sonuçlara yol açması ise bu iÅŸlemi alanında yetkin profesyonellerin yapması gerekliliÄŸini doÄŸurarak, doÄŸru güzellik ve bakım merkezini seçmenin önemini artırdı” dedi. Her güzellik ve bakım merkezinin doÄŸru yöntemler uygulamadığının altını çizen Medisense YaÅŸam Merkezi Kurucusu Estetisyen Sibel MaraÅŸlı, bireylerin bu merkezleri seçerken dikkat etmesi gereken hususlara ÅŸu sözlerle deÄŸindi: “Bazı kiÅŸiler epilasyon maliyetlerini düÅŸürmek istediÄŸi için standartların altında lazer ekipmanları kullanan merkezlere baÅŸvuruyor. Oysa kalitesiz cihazlar, ciltte tahriÅŸ, yanık ve alerjik reaksiyonlara sebep olabiliyor. Bu gibi alanında yeterli deneyime ve ekipmana sahip olmayan merkezlere giden insanlara baktığımızda ise ilk sırada cildi koruma odaklı geliÅŸtirilen ve son zamanlarda çok raÄŸbet gören buz lazer uygulamasını yaptırmak isteyenlerin  olduÄŸunu görüyoruz”

 

Kademeli soÄŸutma teknolojisiyle cildin tahriÅŸ olmasını önlüyor
 

Buz lazere gösterilen yoÄŸun talebin ardında, soÄŸutma teknolojisiyle cildi koruyarak epilasyon aÄŸrısını azaltmasının yattığını söyleyen Estetisyen Sibel MaraÅŸlı, uygulama hakkında, “Tüm cilt tiplerinde kullanılabilen buz lazer, kademeli soÄŸutma teknolojisiyle cildin tahriÅŸ olma olasılığını ortadan kaldırıyor ve komplikasyon riskini en aza indiriyor. Epilasyonun aÄŸrısız ÅŸekilde yapılmasının önünü açan bu iÅŸlem, kiÅŸilerin ilk tercihi olsa da patentli teknolojik cihazları kullanan güzellik ve bakım merkezlerini seçmeleri son derece kritik bir önem taşıyor. Aksi halde çözüm ne kadar pratik görünse de sonuçlar kiÅŸilerin beklediÄŸi gibi olmayabiliyor. Medisense YaÅŸam Merkezi olarak, profesyonel ekibimiz ve patentli cihazlarımızla, müÅŸterilerimizin buz lazer baÅŸta olmak üzere tüm epilasyon tekniklerinde kalıcı ve saÄŸlıklı sonuçlar elde edeceÄŸi çözümler sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

En çok talep alanlarda buz lazer ilk sırada
 

Merkezlerinde epilasyon haricinde de kiÅŸisel bakıma yönelik birçok uygulamayla hizmet verdiklerini belirten Medisense YaÅŸam Merkezi Kurucusu Estetisyen Sibel MaraÅŸlı, “Güvenli ve konforlu bir yöntem olan buz lazer epilasyon, merkezimizdeki en çok talep gören uygulamaların başında geliyor. Epilasyonun yanı sıra, farklı cilt tiplerine özel olarak uyguladığımız cilt bakımı ve lifting hizmetlerimizle de müÅŸterilerimizin kusursuz bir görünüme sahip olmasını saÄŸlıyoruz. Gelecek dönemde hizmet yelpazemizi daha da geniÅŸletmeyi hedefliyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.