728x90
X-Ray Cihazı Servetine Mal Oldu!

Yurt dışına seyahat eden bir yolcu, havaalanı güvenlik kontrolünde yaşadığı talihsiz olayla hem maddi hem de manevi bir kayıp yaşadı. El bagajında taşıdığı filmli fotoğraf makinesini X-ray cihazından geçiren yolcu, eve döndüğünde büyük bir hayal kırıklığıyla karşılaştı.

Cihazın içindeki 39 fotoğraf, X-ray ışınlarının etkisiyle tamamen tahrip olmuştu. Görüntüler geri getirilemez şekilde silinmiş, anılar yok olmuştu. Fotoğrafların hem maddi değer taşıdığı hem de kişisel önemi bulunduğu belirtildi. Yolcunun yaşadığı bu durum, özellikle filmli kamera kullananlar için ciddi bir uyarı niteliği taşıyor.

Uzmanlar, bu tür hassas ekipmanların X-ray cihazlarından geçmesinin yüksek risk oluşturduğunu ifade ediyor. Filmli makineler için havalimanı güvenliğinden elle kontrol (manuel tarama) talep edilmesinin çok daha güvenli olduğu vurgulanıyor.

Öte yandan, havalimanlarında yaşanabilecek diğer güvenlik risklerine de dikkat çekildi. Yetkililer, valiz etiketlerinde yer alan kişisel bilgilerin, kötü niyetli kişiler tarafından dolandırıcılık amacıyla kullanılabileceğine dikkat çekerek, yolculara seyahat dönüşünde bu etiketleri bagajlarından mutlaka çıkarmaları çağrısında bulundu.