728x90
Yapay Zeka Oyuncaklara da El Attı

Hayatımızın her alanına giren yapay zeka oyuncaklarda da yerini aldı. Elon Musk ve sevgilisi Grimes’ın projesi olan akıllı oyuncaklar konuşulmaya başlandı.

 

Filmlerde sıkça gördüğümüz canlı oyuncaklar gerçeğe dönüşüyor.

sözcü.com’un aktardıklarına göre, akıllı oyuncak pazarı geçen yıl yüzde 18 oranında büyüyerek 2023'te 13,92 milyar dolara yükseldi. 

Bu yapay zekayı keşfeden şirketlerden biri de Grok adında tamamen etkileşimli yapay zeka destekli "peluş" bir oyuncak geliştiren Silikon Vadisi merkezli bir start-up olan Curio Interactive. Roket şeklindeki oyuncak, Kanadalı müzisyen ve Elon Musk'un üç çocuğunun annesi Grimes tarafından seslendiriliyor. Ünlü isim, aynı zamanda şirketin yatırımcısı ve danışmanlığını da yapıyor.

 

Kişiselleştirilebiliyor

Sorulara cevap veriyor, fikirde bulunuyor ve oyun oynayabiliyor. İleriki zamanda da kişisel ilişki kurabileceği planlanıyor.

Uygulama sayesinde kişiselleştirilebiliyor ve ebeveynlerin Grok'un hangi konular hakkında konuşması gerektiğine karar verebiliyor ve inanç sistemlerine göre ayarlanabiliyor.

Çocukları ekranlardan uzaklaştıracak bu oyuncak 99 dolar değerindeki bu yılın başlarında gönderilecek ve Curio, biraz farklı kişiliklere sahip olacak Gabbo ve Grem adlı iki ek karakter üzerinde çalışıyor.

 



Etiketler: