728x90
10. ICCESEN Konferansında Doç. Dr. Zuhal Er'den Aysun Kılıçaslan Soku İle Kapt. Ziya Uğur Soku'ya Teşekkür!

Antalya’da 27 - 30 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 10. ICCESEN (International Conference on Computational and Experimental Science and Engineering) Konferansında Aysun Kılıçaslan Soku ile Kapt. Uğur Ziya Soku’nun hazırladığı Denizcilik Durum Raporu 2023 referans alınırken, İTÜ Denizcilik Fakültesi’nden akademisyen nükleer fizikçi Doç. Dr. Zuhal Er yaptığı sunumda Aysun Kılıçaslan Soku ile Kapt. Uğur Ziya Soku’ya teşekkür etti.

 

 

İşte Doç. Dr. Zuhal Er'in Aysun Kılıçaslan Soku ile Kapt. Uğur Ziya Soku'ya yaptığı teşekkür konuşması

 

1. Makalede Afet durumlarında denizcilik imkanlarının kullanılması konusu ele alındı

 

Deprem gerçeği ile yaşamak zorunda olan bizim gibi toplumlarda, Aysun Kılıçaslan Soku'nun, Kapt. Uğur Ziya Soku ile hazırladığı Denizcilik Durum Raporu 2023; bilim insanlarının bilimsel veriler doğrultusunda insani hizmet olanaklarının çok yönlü kritik parametreleri kapsayan ( güvenlik, veri depolama, teçhizat, genel hazırlıklar& enerji planlaması gibi) hazırlıkları teknik standartlar bağlamında ele alıp lojistik-tahliye-enerji ulaştırma gibi işlevler açısından deniz imkanlarının kullanılması, kullanım kapasitelerinin gözden geçirilmesine dair çalışma  yapmasına dikkat çekmeleri, bu makalenin motivasyonu olmuştur.

 

2. Makalemiz Deniz Ticaret Politikaları üzerindeki akademik çalışmalar hakkında ise;

 

“Hayat, sunulmuş denklemleri anlayabildiğimiz inceleyebildiğimizdir. Kişisel ya da dijital uygulamalar ve teknoloji ise, sunulmuş denklemlerin çözümlerinin yansımasıdır. Bilim insanlarının da bu çözümleri üretmekte payı olmalıdır  ”  şeklindeki yaklaşımım ile  ( T shape knowledge management) disiplinlerarası bakışın,  gelişim sunduğunu çağımızda gözlemlemekteyiz.

 

Bu doğrultuda, geniş paydaşlık stratejik süreç olan ve de deniz ticaretini yönlendiren Deniz Ticaret Politikası husundaki  Türk Deniz Ticareti ile ilgili akademik çalışmalara ilişkin bir SWOT analizini, ( bilimsel katkı, uzmanlık ve bilgi paylaşımı gibi) Kapt. Uğur  Ziya Soku 'nun çok yönlü parametrelerle irdeleyerek Aysun  Kılıçaslan Soku 'nun rsporunda dikkatlere sunmak, benim makalemin de motivasyonu olmuştur. Böylelikle Avrupa-Rusya-Çin-ABD markette büyük partner olan Türkiye’nin geleceğinde akademik çalışma fırsatlarına dikkat vurgulanmak istenmiştir

 

Çalışmalarımıza ilk ışığı yakan kişi olarak Sayın Aysun Kılıçaslan Soku hanımefendiye Denizcilik sektörüne sunduğu katkı ve afet durumlarında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı denizin imkanlarını kullanmayla ilgili önerilerine teşekkürlerimi arz ederim.

 

Doç. Dr. Zuhal ER

İTÜ Denizcilik Fakültesi